Dogodki

STRŽIŠKARSKI SEJEM 2022

Stržiškarski sejem je tradicionalna etnološko kulturno zabavna prireditev v Baški grapi v slikoviti vasici Stržišče pod Črno prstjo.

Kdaj

  • 14. avg 2022 - 14. avg 2022

Kje

  • Stržišče 28, 5243 Podbrdo

Cena

  • 0

STRŽIŠKRSKI SEJEM Z BOGATIM SPREMLJEVALNIM PROGRAMOM

Kdor pozna deželo od Slatnika in Lajnarja do Črne prsti in Rodice, si ne bo pomišljal reči, da je to posebno lep del Slovenije. Sredi tega sveta v Stržiščah, s prelepimi pogledi na Porezen, Kojco in Črno prst, se bo v nedeljo, 14. avgusta 2022 odvijala tradicionalna prireditev Stržiškarski sejem 2022.

Organizatorja KTT Društvo Baška dediščina in Krajevna skupnost Stržišče bosta obiskovalcem z nekaj besedami razrahljala korenine praznika, ki segajo v čas, ko je vsakdanjik uravnavala narava. Ljudi je ujela v delo za kruh, v trud za življenje in v ljubezen do te zemlje. V času sejma je že minil čas žetve in če je bilo vreme lepo, tudi košnje. Zemlja je že napenjala zrna repe in ajde v novo rast. Napočil je čas, ustavljen za veselje, za srečanja, za ples … 

In k tej radosti druženja bo kronika davnih časov nagovarjala tudi letos. V kulturnem programu bo obiskovalce nasmejal slovenski dramski igralec, humorist, moderator Konrad Pižorn KONDI. Bogat spremljevalni program, namenjen vsem generacijam, bo razpršen v prostor krog in krog doma krajanov. Vabi k zabavi in doživetjem tudi najmlajše ob napihljivih igralih. Stojnice bodo po stari sejemski navadi zasedli ponudniki domačih izdelkov in dobrot. Za mnoge bo lahko uspešen lov na srečo, ki bo skrita v pestrem srečelovu. Zaplesali pa boste ob zvokih ansambla Damačica.  Na prireditvi pa si boste lahko ogledali tudi stalno razstavo Naše šole v Baški grapi, ki jo je KTT društvo Baška dediščina vzpostavila v letu 2021.

Vabljeni v Baško grapo v vasico Stržišče pod Črno prstjo.

 

Dostop - avto: 

1. Ljubljana - Škofja Loka - Železniki - Podbrdo - zavij desno na odcepu Stržišče, Kal - 7 km navkreber iz glavne ceste do Stržišč. 

2. Nova Gorica - Most na Soči - Bača pri Modreju - Hudajužna - nato odcep levo Stržišče, Kal - 7 km navkreber iz glavne ceste do Stržišč. 

Dostop - železnica: vlak - izstopna postaja Hudajužna, nato peš po glavni cesti do vasi Stržišče, vozni red vlaka: https://potniski.sz.si/

Priloge

Oglejte si tudi

Dogodki

ROMANJE K FARI, Dolnje Ležeče- Vremski Britof, 15. 8. 2022

  • 15. avg 2022 10:00 - 15. avg 2022 17:30
  • Turistično športno društvo Urbanščica
Dogodki

Strokovna ekskurzija TDO v Žalcu

  • 15. avg 2022 10:00 - 15. sep 2022 18:00
  • Regijska turistična zveza SAŠKA
Dogodki

POZDRAV JESENI

  • 15. avg 2022 10:30 - 15. avg 2022 23:30
  • Turistično narodopisno društvo Razkrižje

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice