Novice

V prestolnici zelenega zlata strokovni posvet TDO

V prestolnica pivovarstva in hmeljarstva Slovenije se je zbralo okoli 400 prostovoljcev iz vse Slovenije

15. avgust 2022

Deli s prijatelji

V Žalcu, ki mu pravijo kar prestolnica pivovarstva in hmeljarstva Slovenije, je potekal strokovni posvet turistične društvene organizacije, na katerem se je zbralo 400 prostovoljcev iz kar 32. turističnih društev iz vse Slovenije. Zbrane je uvodoma nagovoril podpredsednik Turistične zveze Slovenije Peter Misja, ki je poudaril, da so prav prostovoljci izoblikovali prvo turistično ponudbo v Sloveniji.

Dogajanje se je vrtelo okoli pivske fontane, ki je glavna žalska turistična atrakcija. "TZS je bila prva, ki je podprla pivsko fontano. Od takrat naprej se je to območje izredno dobro razvilo," je poudaril Misja. "V turizmu je treba biti inovativen, drzen, pogumen in ena od takih idej je tudi fontana piv. Če je ne bi naredili, ne bi privabila toliko ljudi k nam. Peter Misja nas je podpiral od vsega začetka. Treba si je pomagati, se povezovati," se je Turistični zvezi Slovenije in Misji osebno za podporo zahvalil župan Žalca Janko Kos.

"Predsednik Turistične zveze Saške Franc Špegel je vedno pozitiven in je tudi danes pozitiven," je predsednik Zveze tursitičnih društev Žalec Danilo Basle opravičil glavno gonilno silo prireditve, ki je izostal zaradi okužbe s covidom.

Namesto njega je zbrane nagovorila podprednica Turistične zveze Saške Ivica Čretnik. "Povezujemo Koroško, Zgornje Savinjsko dolino, Šaleško, Spodnje Savinjsko dolino, Celje z okolico, potem Kozjansko, Obsoteljsko. Če delamo na področju turizma, je potrebno, da se povezujemo,« je k nujnosti povezovanja pozvala tudi Čretnikova.

Strokovna služba Turistične zveze Slovenije je na prireditvi predstavila projekt Digitalizirajmo lokalne turistične vsebine in zbrala primere dobrih praks na področju digitalizacije.

"Zdaj pa samo uživajte in ne preveč piva. Pivo je lahko tudi nevarno," je pred začetkom manj delovno naravnanega dela prireditve pozval Misja. "Moj predhodnik je rekel, da je lahko pivo tudi nevarno. Pivo ni nič nevarno. Ima vitamine B1, B2, B3, B6. Če popiješ celo gajbo je to B kompleks. Mi celo pravimo: Eno pivo na dan odžene zdravnika v stran!«

Na zdravje!

Oglejte si tudi

Novice

13. tekmovanje za Zlato kuhalnico - Kdo izmed njih je mogoče bodoči vrhunski kuhar

03. Oct 2022
Novice

3. Mednarodni dan ozaveščanja o izgubah hrane in odpadni hrani

29. Sep 2022
Novice

Zmagovalni slogan počitniške Tik Tok akcije: Ustvarite zelene in aktivne spomine v Sloveniji

27. Sep 2022

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice