28. Pohod po Jurčičevi poti - 5. marec 2022

Pohod po že tradicionalno potekal na prvo soboto v marcu, 5. marca 2022, s startom med 7. in 10. uro.

04. Mar 2022

Deli s prijatelji

Občina Ivančna Gorica in Planinsko društvo Polž s soorganizatorji vabita, da se po enoletnem premoru, ki ga je povzročila epidemija koronavirusa, ponovno udeležite 28. izvedbe Jurčičeve poti od Višnje Gore do Muljave. Pohod po že tradicionalno potekal na prvo soboto v marcu, 5. marca 2022, s startom med 7. in 10. uro. Organizatorji pohodnikom sporočajo, naj Jurčičevo pot prehodijo varno in na prilagojen način trenutnim epidemiološkim razmeram.

Pohod po Jurčičevi poti v Občino Ivančna Gorica je minula leta privabil več tisoč udeležencev iz vseh koncev Slovenije, ki so se iz starega mestnega jedra Višnje Gore podali po Jurčičevi literarni poti vse do pisateljeve rojstne Muljave.  Letos zopet lepo vabljeni - tisti najbolj »zagreti« lahko pot podaljšajo vse do Krške jame in vasi Krka, kamor je Jurčič hodil v šolo.

Za pohodnike organizatorji pripravljajo več spremljevalnih dejavnosti. Obiskovalce bo na startu poleg polža pozdravila kranjska čebela, ki je svoj dom nedavno dobila v novi turistični znamenitosti Hiša kranjske čebela. Tudi letos bodo ob poti za obiskovalce brezplačno odprti vsi kulturni in verski objekti (prenovljena cerkev sv. Duha na Vrhu nad Polževem, Krška jama, Jurčičeva domačija, …). Kljub dejstvu, da letošnjega pohoda ne bomo zaključili z množično prireditvijo na Muljavi, bo Jurčičeva domačija odprta za pohodnike. S spremljajočimi muzejskimi aktivnostmi bodo postavili na ogled, kaj vse je prineslo vseslovensko Jurčičevo leto 2021, obiskovalci bodo lahko pokukali v rojstno hišo našega prvega slovenskega romanopisca ali prisluhnili kakšni Jurčičevi zgodbi.

Žigosanje bo potekalo na startu v Višnji Gori ter ob poti na Zavrtačah, Polževem, na Krki in Muljavi. S plačano startnino na stojnicah Planinskega društva Polž (3 evre) bo za pohodnike na Muljavi organiziran avtobusni prevoz za povratek v Višnjo Goro.

Kot že rečeno zaradi epidemioloških razmer NE BO ZAKLJUČNE SLOVESNOSTI na Jurčičevi domačiji, prav tako ne bo organizirane pogostitve na zaključku, zato priporočamo pohodnikom malico iz nahrbtnika.

NE BO tudi organiziranega brezplačnega izrednega vlaka, ki je pohodnike pripeljal v Višnjo Goro iz smeri Ljubljane in Novega mesta.

POSEBNI AVTOBUSNI PREVOZ MULJAVA - IVANČNA GORICA - VIŠNJA GORA
Za pohodnike, ki plačajo startnino je zagotovljen avtobusni prevoz na relaciji Muljava - Ivančna Gorica - Višnja Gora od 10.30 - 14.30 ure.

Organiziran je tudi avtobusni prevoz s Krke (izpred Podružnične šole Krka) proti Ivančni Gorici in Višnji Gori (ob 12., 13. in 14. uri).

Več informacij: www.ivancna-gorica.si
Aleš Erjavec, PD Polž: 041 746 825
Maja Lampret, Zavod za kulturo in turizem Prijetno domače Ivančna Gorica: 031 843 900

Oglejte si tudi

Dan doživetij pri Županovi jami

24. May 2022

Dan jagod in špargljev na Bregu pri Litiji

19. May 2022

Prvomajski počitniški program v Termah Snovik

22. Apr 2022

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice