Dan doživetij pri Županovi jami

Dan doživetij bo v soboto, 11. junija 2022. Od 10. ure naprej pripravljamo pustolovsko in adrenalinsko naravnan dan: – spust v jamo skozi brezno – preživetje v naravi – streljanje z lokom – plezanje po naravni skali – animacija za otroke s pravljičnim kotičkom

24. May 2022

Deli s prijatelji

Spustite se v osrčje kraške jame po vrvi, kot pravi jamarji? Pridite na Dan doživetij v soboto, 11. junija 2022!

Od 10. ure naprej pripravljamo pustolovsko in adrenalinsko naravnan dan:

– spust v jamo skozi brezno

– preživetje v naravi

– streljanje z lokom

– plezanje po naravni skali

– animacija za otroke s pravljičnim kotičkom

Spust skozi brezno v tretjo dvorano Županove jame s pomočjo jamarjev bo osrednja in najbolj atraktivna točka dogodka. Med kapnike se boste spustili skozi t. i. Stari vhod, to je 10 m globoko brezno, na mestu, kjer so v jamo vstopili njeni prvi raziskovalci maja davnega leta 1926. Za varen spust bodo poskrbeli izkušeni jamarji Jamarskega kluba Novo mesto.

Po spustu sledi ogled Županove jame z vodnikom. Obiskali boste sedem podzemeljskih dvoran, spoznali nastanek kraških pojavov in občudovali bleščeče kapnike najlepše turistično urejene jame na dolenjskem krasu.

Dejavnosti pred jamo bodo potekale na prostem, na urejeni ploščadi pred centrom za obiskovalce in v senčnem zavetju gozda. Za obiskovalce, ki se ne bi udeležili spusta, bo mogoč tudi ogled po običajni poti.

Za obisk jame priporočamo pohodno obutev in primerna topla oblačila. Jama je električno razsvetljena, 600 m dolga turistična pot pa je utrjena in zavarovana z ograjo. Temperatura v jami je 10.

Vabljeni!

Oglejte si tudi

Med 100 najboljšimi trajnostnimi zgodbami na svetu letos šest slovenskih

13. Oct 2023