Kranj – destinacija leta 2023

V britanskem Guardianu so Kranj uvrstili med 23 destinacij, ki jih je po njihovem mnenju treba obiskati v letošnjem letu.

20. Jan 2023

Deli s prijatelji

Britanski časopis the Guardian je objavil izbor destinacij, ki jih priporočajo za obisk v letošnjem letu, med njimi je tudi gorenjska prestolnica.

"Slovenija je ponosna na svoje zelene atribute, ki so še bolj poudarjeni, odkar je Kranj, tretje največje mesto v državi, postal evropska destinacija odličnosti 2023 na področju trajnostnega turizma," so v Guardianu zapisali ob odločitvi, da Kranj uvrstijo med 23 destinacij, ki jih je po njihovem mnenju treba obiskati v letošnjem letu.

"Leži ob slovenskih Alpah, na pol poti med Ljubljano in Blejskim jezerom, skozi srce mesta pa v 30 metrov globokem kanjonu teče reka Kokra," so zapisali in dodali, da so poti ob izlivu Kokre v Savo sijajna izbira za sprehod, "nad cerkvenimi zvoniki in opečnatimi strehami kranjskih zgradb se pnejo vrhovi Triglava, Grintovca in Stola, še lepši razgled pa ponudi vzpon na Šmarjetno goro."

Več: https://www.theguardian.com/.../where-to-go-on-holiday-in...

Fotografija: Shutterstock

Oglejte si tudi

Bled ponovno na dveh prestižnih tujih seznamih