V Snoviku pripravljajo že 17. Velikonočni sejem

Vabljeni vsi ljubitelji tradicije, rokodelskih izdelkov in domačih dobrot.

21. Mar 2023

Deli s prijatelji

Turistično društvo Tuhinjska dolina in Terme Snovik v nedeljo, 26. marca 2023 vabita že na 17. tradicionalni Velikonočni sejem, ki bo potekal v prireditvenim šotoru v Snoviku, ki je postavljen poleg Term Snovik.  Kot je v navadi bo tudi letos dišalo po velikonočnim dobrotah, domačini bodo pričarali pravo velikonočno vzdušje s prikazom obrti in rokodelskih spretnosti izdelave butaric.

Sejem se odpre ob 10. uri, spremljal pa ga bo pisan zabavno-kulturni program. Tako za otroke in odrasle bo potekala ustvarjalna velikonočna delavnica s članicami društva in Osnovno šolo Šmartno v Tuhinju. Točno ob 12. uri se prične vsako leto težko pričakovano že 5. tekmovanje v spretnostnem ribanju hrena, v katerem se običajno po-merijo obiskovalci iz bližnje in daljne okolice.

Sejem bo odprt do 16. ure, mogoče pa bo tudi kupiti velikonočne dobrote (od domačega kruha in potic do medu, domačih rezancev, domačih lokalnih sirov in skute ter seveda suhomesnatih izdelkov) in druge zanimivosti pri ponudnikih na stojnicah.

Velikonočni sejem ohranja tradicijo in spominja na stare navade in običaje, katere se trudijo sekcije Turističnega društva Tuhinjska dolina ohranjati in širiti med svojo publiko, da ne gredo v pozabo.

Zabavno-kulturni program velikonočnega sejma:

•            10:00: pričetek velikonočnega sejma z Godbo Tuhinjska dolina in nagovorom predse-dnika Turističnega društva Tuhinjska dolina Ivana Hribarja,

•            10:30: slavnostna otvoritev sejma in kulturni program: nagovor župana Občine Kamnik Mateja Slaparja, ljudski plesi učencev podružnične šole  Sela pri Kamniku, harmonikarji prof. Smolnikarja Glasbene šole Kamnik, podelitev zahval razstavljavcem jaslic na božič-nem pohodu,

•            Tekom celega dneva: ustvarjalne delavnice za otroke in odrasle za izdelovanje veliko-nočnih okraskov, pirhov, voščilnic, prikaz izdelava butaric.

•            12:00: 5. državno prvenstvo v hitrostnem ribanju hrena točno opoldne  (prijave do 11:00 ure istega dne ali na telefonsko številko 051 312 416)

Vabljeni vsi ljubitelji tradicije, rokodelskih izdelkov in domačih dobrot. Pripravite se na velikonočne praznike, v času Velike noči pa se pridružite tudi številnim brezplačnim animacijskim aktivnostim v Termah Snovik od 7. do 10. aprila 2023. Za vas pripravljajo ustvarjalne delavnice barvanja pirhov in izdelovanja zajčkov, udeležili se boste lahko tudi čisto pravega lova na čokoladne jajčke, se podali na večerni pohod z baklami do izvira termalne vode ter se pridružili ostalim rednim aktivnostim, ki jih brezplačno izvajajo za obiskovalce bazena.

Besedilo in foto: Janez Platiše

Oglejte si tudi

Doživite umetnost človeka, narave in časa

10. Jun 2024

16. Mednarodni festival miniaturni svet v malem

14. May 2024

V 42. letih 23 tisoč krat v Postojnski jami

15. Apr 2024

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice