Novice

rezultati 15. ocenjevanja pijač iz grozdja samorodnih vinskih trt, Žužemberk 2024

Rezultati 15. ocenjevanja pijač iz grozdja samorodnih vinskih trt, ki je namenjena za domačo uporabo kažejo, da se kakovost pijače izboljšuje, letnik 2023 pa je bil zahteven.

Turistično društvo Suha Krajina

11. april 2024

Deli s prijatelji

15. zbiranje vzorcev pijač iz grozdja samorodnih vinskih trt je potekalo na velikonočni ponedeljek, saj je bila zadnja nedelja v marcu Velika noč.

Zbranih je bilo 80 vzorcev pijač. Med zbranimi vzorci je bilo največ vzorceh šmarnice suho in zvrsti soho. Zbranih pa je bilo tudi kar nekah vzorcev polsuhe in polsladke pijače in celo penin in tudi alkoholizirane šmarnice.

Rezultati 15. ocenjevanja pijač iz grozdja samorodnih vinskih trt, ki je namenjena za domačo uporabo kažejo, da se kakovost pijače iz leta v leto izboljšuje.

Letnik 2023 je bil zahteven, vendar so trtogradniki opravili dobro delo tudi v kleteh, saj nobeden od vzorcev ni bil izvržen. Komisija ugotavlja, da je še vedno izziv pravilno žveplanje in redno spremljanje dogajanja v kleti.

O ocenjevanju je potrebno pojansiti še to, da je v strokovni komisiji 5 članov, najvišja in najnižja ocena se ne upoštevata, od ostalih treh (3-h) pa se izračuna povprečje.

Povprečna ocena letošnjega ocenjevanja je bila 8,07 od 10 možnih točk, kar je dober povprečen rezultat in višji kot leta 2023 (7,56).

Podelitev medalj in priznanj ter razglasitev šampiona ocenjevanja bo v petek, 19. aprila 2024, ob 18:00 uri, v grasjki kleti gradu Žužemberk.

Prijazno valjeni.

Vlado Kostevc, predsednik TD

Priloge

204.75 KB

Oglejte si tudi

Novice

Zaključni festival Turizmu pomaga lastna glava navdušil obiskovalce

16. May 2024
Novice

blagoslov motorjev

Turistično društvo Šentilj pri Velenju
12. May 2024
Izjave za javnost

Na tržnici v Medvodah Okusni zakladi

08. May 2024

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice