Novice

Moja dežela – lepa in gostoljubna v jubilejnem letu s številnimi novostmi

Turistična zveza že 30. leto zapored objavlja tekmovanje MOJA DEŽELA – LEPA IN GOSTOLJUBNA.

25. maj 2021

Deli s prijatelji

Spoštovani,

Turistična zveza letos že 30. leto zapored objavlja tekmovanje MOJA DEŽELA – LEPA IN GOSTOLJUBNA, častni pokrovitelj projekta pa je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Gre za vseslovensko tekmovanje v urejenosti in gostoljubnosti mest, vasi, krajev, glampingov, hostlov, tamatskih poti ter mestnih, trških in vaških jeder. Za slovenske kraje je akcija to, kar so za gostince Michelinove zvezdice – prestižno priznanje, da se njihov kraj v turističnem smislu razvija zelo uspešno.

Ker gre za okroglo obletnico in ker želimo v skladu z najnovejšimi turističnimi trendi v natečaj pripeljati in s tem promovirati »dogodivščine«, smo vključili novost, ki smo jo poimenovali »Doživite pristni stik«, saj sodobni turisti ne iščejo več samo lepih pogledov, pač pa pristne stike z domačini.

Prepričani smo, da je takšnih pristnih izkušenj na slovenskem podeželju še ogromno, zato ne dvomimo, da nas boste zasuli s predlogi. Za celovito promocijo »pristnih stikov«, bomo poskrbeli že med samo akcijo, preko njih pa bomo lahko ob zaključku akcije poskrbeli tudi za atraktivno predstavitev sodelujočih krajev.

Doživite pristni stik je sinergija med preteklostjo in prihodnostjo, saj nas popelje 30-let nazaj, k preprostim stvarem in gostoljubnosti domačinov. Istočasno poudarja povezanost, ki smo jo vsi skupaj željni po epidemiji korona virusa, zaradi katere je bil okrnjen zlasti človeški stik.

Z jubilejno akcijo se tako vračamo h koreninam Turistične zveze Slovenije in sloganu Turizem smo ljudje!

Ob letošnjem jubileju smo poskrbeli še za eno novost in sicer oddih ob/na vodi. Iščemo do narave prijazne dogodivščine ob rekah ter naravnih in umetnih jezerih.  

Prijave sprejemamo do 20. junija 2021. Za vstop v aplikacijo se najprej registrirajte na povezavi https://turisticna-zveza.si/registracija

Vabljeni k ogledu nagrajencev akcije 2020


Ekipa TZS

Oglejte si tudi

Novice

Svetovni dan turizma 2021: Turizem za vključujočo rast

22. Sep 2021
Novice

Vsi nominiranci akcije Moja dežela – lepa in gostoljubna 2021

16. Sep 2021
Novice

Regijska tekmovanja Zlata kuhalnica

13. Sep 2021

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice